Selasa, 27 Disember 2011

Inspiration .

Assalamualaikum .

*happy with you*
*sigh*

Alahai . Dah nak sekolah dah . Tadaa ! PMR -.- Huaaa ! Ya Allah . Takut nya . Hanya KAU yang tahu . Kalau 2012 tak ada PMR kan aman . Tak de lah aku hidup dalam ketakutan . Well , aku tak nak cakap pasal azam baru dah . Azam tahun lepas pon aku tak dapat tunaikan sepenuhnya lagi . Just half of it . Pasal preparation . Hmm , aku nak berubah kepada yang lebih baik . Cuti nie aku tak lah buang masa sangat . Kadang - kadang tu aku baca jugak buku for preparation untuk next year . Tak de lah blur sangat nanti . Finally , homework pon dah siap . Nanti tak payah terhegeh - hegeh baru kelam kabut nak buat .






 Seriously , aku memang nak fokus untuk next year . Aku tak nak cakap je . Aku nak aku mampu buat semua tu . Tak de lah aku nie cakap kosong je . Hmm , keadaan kesihatan aku pon bukan nya menentu sekarang nie . Masuk bulan nie je dua kali aku kena jumpa doktor . Hari - hari telan pil . Eiyakks ! -.- So , aku kena pandai - pandailah balancekan masa rehat and study aku . Haa ! Next year jugak aku tak buat timetable for study dah . Aku bukannya ikut pon . Habiskan kertas je . Bla bla bla bla . Kadang - kadang bila aku bosan and tak de mood nak study , aku nengok video Matluthfi90 and Anwar Hadi . Sebab video yang diorang buat banyak  bagi inspirasi dekat aku . Lepastu aku jadi rajin balik . HAHA . They're amazing . Okay done . Toodles :|  

Jumaat, 23 Disember 2011

Encik Mimpi ! I dream of you :)


By Encik Mimpi

Assalamualaikum .

Cuba try dengar lagu by Encik Mimpi tu . Confirm cair punyalahh . Then go to Youtube and go to his channel . Banyak lagu dari dia . Alaa , confirm la ramai yang kenal right ? Diaa pon ada blog . Haa ! Tapi bukan tu soalnyee . Malam tadi aku dengar lagu ni . Sekali jee . Bila nak tidur tu suara dia terngiang - ngiang dekat telinga . Memang lewat aku tidur semalam sebab berangan lebih *jangan tanya aku berangan apa* Tup tap tup tap tap tup tapu tup tup dushh dushh kebabomm kuek kuekk aku terlena . 

 Tiba - tiba , terasa bahuku disentuh oleh seseorang . Lembut sangat sentuhan tu . Lantas aku bangun sambil mengusap-usap mataku yang masih sukar untuk dibuka luas . Terasa juga tanganku dipegang oleh seseorang . Pegangan yang sungguh erat . Tetapi kelembutan masih dapat dirasa . Mataku dipaksa juga untuk dibuka agar dapat melihat apa yang sedang terjadi terhadap diriku . Aku tergamam kerana dihadapanku berdirinya seorang lelaki yang sederhana tinggi sedang berkata sesuatu kepadaku . Tetapi , aku tidak pasti apa butir bicara yang dikatakan olehnya . Wajahnya juga tidak berapa jelas kelihatan . Yang pastinya seorang lelaki . Ya . Lelaki . Pegangan yang erat tadi mulai renggang . Sesusuk tubuh yang berdiri dihadapanku mulai kabur dan makin menghilang seperti angin . Aku tergamam sehinggakan aku tidak dapat berbuat apa-apa . Pandangan mulai gelap , sejuk dan kaku . Tiba-tiba ada suara yang datang entah dari mana berkata ''Encik Mimipi !!''

                                                                    *mimpi*



*boleh tak nak mimpi dia lagi*

*atau dia ni kee?* xDD

Yaa ! Semua tu hanyalah mimpi dan bukan realiti . Gilaa laa , kalau ada lelaki pegang tangan aku mesti aku tepis . Tapi dalam mimpi tu seriously aku memang tak boleh buat apa-apa . First time aku mimpi paling pelik macam tu . Macam kartun tau tak ! -.- Aku just adaptasi sikit jee penulisan dia macam novel supaya sedap dibaca . HAHA . But , sweet laa bagi aku *kening-kening* And suddenly , baru aku teringat yang aku lupa baca doa tidur -.-

Selasa, 20 Disember 2011

Our Dreams

Assalamualaikum .

Hmm , masa sekolah rendah dulu cikgu - cikgu selalu tanya apa cita - cita kita bila besar nanti . HAHA . Miss that moment :') Lepastu , bila ada murid yang jawab 'belum fikir lagi' mulalah cikgu bebel bla bla bla bla bla . Especially murid lelaki , mesti ramai yang jawab macam tu . By the way , masa sekolah rendah dulu *hmm , sekolah rendah ke menengah ke sama jea pendirian aku* banyak cita - cita aku . I want to be a Teacher , Pakar Motivasi *sebab dulu - dulu aku suka cakap sorang - sorang depan cermin , hmm sekarang pon sama jugak* Actress , Novelis *sebab aku suka membaca* HAHA . Banyak sangat cita - cita . Tapi , bila ada orang tanya cita - cita aku apa , aku akan jawab 'Cikgu *kening kening*' Masa tu kecik lagi , alaa budak sekolah rendah . Heh ! Sekarang nie aku dah lain . Lebih open minded and matured *guruh* Cita - cita aku pon dah berubah . From a teacher , I want to be a Bussinesswomen . Ikut jejak ayah ;) Pendirian aku 'maybe' tetap . Tapi kita belum tahu lagi sejauh mana cita - cita dan impian yang kita harapkan itu tercapai . Walaupon kita dah berusaha tapi dah tak ada rezeki nak buat macam mana kan . Orang kata aku nie seorang yang berkarisma dan nampak matured . Tengkorak kome ! -.- Ingat lagi , masa sekolah rendah , kawan - kawan aku bila ada masalah dengan 'pakwe' diorang lah konon . Mesti cari aku . Mesti mintak pendapat aku and mesti suruh aku bantu . With reason , aku nie nampak macam seorang yang berpengalaman dalam hal - hal macam nie . Hehh ! *muntah - muntah* Tapi , sebagai kawan yang 'baik' aku bantu jea lah mereka yang memerlukan . Apa orang cakap 'bajet pandai , padahal hampeh' kan kan ? Takpelah asalkan diorang bahagia and aku pon bahagia jugak . Bahagia sebab berjaya memperdayakan mereka :D 

                                                        He's awesome and I knew it :)
                                                                 
p/s : impian aku *impian dengan cita-cita sangat lah berbeza maknanya . tak percaya google it and you will see the truth* dapat jumpa dengan kesemua admire aku and aku nak bagi tau diorang yang aku dah lama minat diorang *ada berani ka ?*

Sabtu, 17 Disember 2011

Missed called .

Last night , habis jea solat isya' tiba - tiba jea aku teringat dekat kau . Seriously I am . Selalu nya malam - malam before kau tido kau mesti message aku . Mesti punye lah . At least kau cakap 'goodnight bulan' dekat aku . Tapi , dah dekat dua minggu kita tak berhubung . Yaa , aku hormat kau sebab kau ada exam right ? And , phone aku pon menggedik tak boleh sent message pulak , call pon tak boleh -.- Tukar yang baru nanti baru padan muka 'kau' . Okay back to the normal . Lepas jea aku habis solat , aku tak terus keluar bilik . Termenung aku sorang - sorang atas katil tu . Yeahh , I'm thinking of you . Tiba - tiba *seriously* kau call aku . And I was like '' Uhh ? =.= What the ? '' yang aku pon 'bijak' sangat . Tengok jea nama kau terpapar dekat screen -.- Bukan nak tekan accept . But aku bersyukur lah aku tak tekan decline . Kalau tak mesti dia terasa . Actually , aku memang tak tau nak buat apa time tuu . Yang kau pon satu ! Call sekali jea . Call lah lagi ! *kesian kau pulak yg kena* Aku sangat sangat sangat sangatlah terkesima and terkejut at the same time . Memang kaku lah kan . Dalam fikiran aku masa tu just 'eh betul ke nie ?' 'kebetulan jea kan ?' 'kita ada chemistrylah !:D' ' kau ada 6ixthsense ke ?' Fuhh ! But memang aku menyesal lah tak angkat panggilan dari kau time aku rindu kau pulak tuh . And sampai sekarang , sekarang nie , detik nie , cehh I'm still wait for your calling . Yes I will , because I miss you ;) Aku rindu kau panggil aku bulan .

Jumaat, 9 Disember 2011

STILL WAIT FOR MY SUPERSAVER ! :|

Assalamualaikum *smile

This typing specially for my SUPERDUPERSUPERSAVER . Even I know diaa tak akan baca pun kan . But I still type this entry for HIM . In hope , diaa akan baca jugak *berangan la minah nie  Hmm , for those sesiapa jea lahh yang baca entry nie , ada ke yang terasa yang aku nie actually secret admire diaa . Yeaa budak ! Aku nie secret admire kau . Aku tau kau tak tahu enn ? Aku nie dah lah pengecut . Aku berani tengok kau dari jauh jea . Aku tau kau dah ada your own partner . Tapi tak salah kan kalau kita berkawan ? Seriuosly , bila aku tegur kau dekat laman sesawang aku rasa macam aku nie dah spoil kan mood kau . Aku asyik terfikir yang *alamak , minah nie lagi* *hish diaa nie , kacau jea laa* Even , aku tau you're not that type of person . Tapi , entahlah . Bila aku nak tegur kau time kau update status kau dekat laman sesawang yang kau tengah bosan , benda benda macam tu terus datang dekat minda aku . And , at the same time automatically aku tak jadi nak tegur kau sebab aku takut semua tu betul which is aku akan spoilkan mood kau yang sedia ada . 


Dear my SUPERDUPERSUPERSAVER I miss you damn much >< Kenapa aku panggil kau SUPERDUPERSUPERSAVER ? Sebab bila aku tengah sedih or in a good mood , tengok gambar kau pun dah boleh ceriakan aku balik . Automatically . Seriously laa . You got the power :')

Kalau lah kau baca post aku nie , yess . . . and it's true . Kau lah SUPERSAVER yang aku maksudkan . Tolong lah terasa cik abang woiii ! 

Jumaat, 2 Disember 2011

Kota Impian :')

Assalamualaikum :)

Aww . Siapa yang tak teringin nak pergi melancong dekat luar negara kan . Well , ayah dah banyak negara luar dia pergi . Tapi tak ajak . Hehh ! Hehe , apa laa . Urusan keje la ngekk >.< But tempat yang paling aku teringin sangat nak pergi dari dulu is Paris . That is 'Syurga Beli-Belah' . Orang cakap laa . Tapi betul kan . Paris is an interesting place . Many places of interest that we can go . Walau macam mana sekalipun , once we were there it would not be complete withou a stop at Eiffel Tower . Aku ada keychain Tower tu lahh . *hehh , batak giler dia ni =.=  Itu pon Wanie Halim yang kasik . Thanks doe ! xD 

Eiffel Tower <3

Well , Imagine aku betul betul berdiri di hadapan Eiffel Tower tuh >.< Oh My Allah ! I can't imagine how I feel that time *kening kening  . Dekat sana jugak tempat yang orang selalu kunjung that is The Seine River . Memang ramai giler kan orang kat sana sampaikan ada yang sanggup tunggu semata-mata nak naik boat dekat sungai tu . Dengar citer laa , sungai tu memang ada sejarah dia yang tersendirilah . No wonder laa ramai orang dekat situ enn *kening kening .

Kalau nak shopping memang banyak la kan mall kat sinun . Boleh visit dekat les Halles ataupun 4 Temps . Yang barang-barang tradisional pon ada kot . Tak sangka memang berlambaklah dekat deprtment store . Banyak kedai dekat sinun . Mane aku tau semua nie ? Go and find it lahh -.- And yang butik pakaian yang paling famous kat sana that is rue Royale and Place Vendome . Ada lagi satu tapi malas nak eja xD Memang famous lahh kan butik nie sebab pakain kat sinun memang brand la kan . Bila dah brand nie harga nya pon paham paham lah kan . 

Huhh . Kalau ditakdirkan lah that my dreams become in reality . Wow o.O Ahahah ! No wonder lah it will be my sweet memories ever and after *sigh   

Ahad, 27 November 2011

8 Ciri Lelaki Yang Wanita Cari :)

Assalamualaikum sayang-sayang sekalian :)



HEHE ~ Look at the title . Vogue gitu lorh ! XD Merepek ? Kdiam -.-
Tadi jalan-jalan sambil singgah dekat blog-blog yang agak cun melecun . Hasil pembacaan yang aku dapat . Nie lahh ! I just want to share something . So read this , my pleasure ^^

Lelaki-lelaki dekat luar sane tu ! Kau . Kau . Kau dan jugak kauu ! Haa ! Yang kat belakang tu , kau pon sama jugak ! Jangan berlagak jadi perempuan pulak . Korang semua jangan ingat lelaki je yang ada high class punya pilihan . Perempuan pon ada jugak tau . Malah lebih cerewet bab-bab macam nie tahu ? 
                                              
1.Yakin Pada Diri Sendiri
 Haa ! Lelaki yang macam nie lah yang perempuan sangat gilai okay . Kami tak cari lelaki yang hanya tunjuk berani di depan kaum hawa je tau . Jaga-jaga tu ! Kami tidak mencari lelaki yang asyik rendahkan diri sendiri malah kami cari lelaki yang matang dan berfikiran terbuka , walaupun tak semprna . Remember okay , NOBODY IS PERFECT :)

2. pandai Buat Lawak
Semua orang tahu kan yang perempuan nie tiap-tiap bulan mesti ada hari mood mereka asyik nak melenting je tak tentu pasal . So masa nie para lelaki harus memainkan peranan memeriahkan suasana . Ceriakan sikit kami kaum hawa nie . Jangan kami moody korang pon ikut join moody jugak .

3. Romantik
Aww ~ Siapa je yang tak nak lelaki yang romantik nie kan ? Tapi korang kena ingat . Romantik nie bukannya masa korang untuk menggatal atau miang ! Lelaki yang romantik nie ialah lelaki yang pandai mengambil hati dan bijak memainkan kata-kata . Aww ~ Sweetnyee >.<

4. Duit
Jangan korang fikir pulak yang kami nie hanya perempuan yang 'materialistik' pulak . Memang ada golongan yang macam tu tapi tak semua kan . Kami hanya mahukan lelaki yang berwibawa dan berkerjaya sahaja . Dari situ kita dah dapat lihat yang lelaki yang jenis macam ini ialah seorang lelaki yang betul-betul bertanggungjawab .

5. Bijak 
Kami bukan apa . Kami hanya mahukan lelaki yang bijak dan berpendidikan tinggi sahaja . Walaupun dia kurang bijak sekurang-kurangnya dia boleh melanjutkan pelajaran jadi masa depan mereka cerah . Kalau korang nak menampakkan diri korang tu bijak , pakailah cermin mata yang tak ada power tu XD Mesti nampak korang akan nampak seperti seorang yang intelek . Padahal korang just nak bergaya supaya nampak lebih trendy kan ? ;)

6. Sensitif
Kami mencari lelaki yang bersifat sensitif agar korang dapat memahami perasaan kami . Kami pon berasa selesa dengan sikap korang kerana tidak bersikap egoistik dan keras hati .

7. Suka Budak-Budak
Haa ! Lelaki macam nie lah yang perempuan sangat suka . Korang akan nampak macho bilak korang pandai melayan kerenah budak-budak . Paham-pahamlah kan kerenah si kecil nie jenis yang macam mana . Sikap ambil berat atau caring korang akan terserlah disitu .

8. Pandai Bergaya
Kami tahu lelaki zaman sekarang nie suka bergaya . SUKA bergaya bukannya PANDAI bergaya . Ada beza disitu ehh ? Jadi banyak-banyakkanlah membaca majalah fesyen yang terkini . Haa ! Bagi cik abg yang keding-keding tu , naik-naikkanlah sikit muscle korang tu ekk . Supaya kami akan berasa selamat bila berdamping bersama korang :)

Apapun tiada yang sempurna didunia nie , tapi tak salahkan kalau pura-pura sempurna XD Kidding2 :P

Rabu, 23 November 2011

Kehadapan kepada kau kau dan kau :)


Assalamualaikum :)

Hmm . Sayang-sayang dekat luar sane tu . Whether you are single , couple or scandal . Cintailah orang yang sayang dekat kita dengan sepenuh hati kita . Bersyukur kerana kita telah dikurniakan seorang insan yang betul-betul ikhlas dan tulus menyayangi kita . Kita tak sedar yang dia telah lakukan segala-galanya untuk kita tanpa kita sedari . Kita tak tau pon . Yelaa , buat apa nak orang tau apa yang dia buat untuk orang yang dia sayangi sedangkan dia betul-betul ikhlas melakukannya . Hmm . Indah kan ? Sebelum buat keputusan , fikirlah dulu perasaan orang disekeliling kita . Orang yang menyayangi kita . Jangan pentingkan diri sendiri sayang :') Sebab kita akan kehilangan segala-galanya . Bak kata kakak aku yang comel ni <3 Janganlah kita tinggalkan orang yang sayang dekat kita semata-mata nak pergi dekat orang yang kita sayang kerana orang yang kita sayang akan pergi dekat orang yang mereka sayang . So sayang-sayang sekalian . Jangan sia-siakan Si Dia okay ! :D Dia dah lakukan yang terbaik untuk korang . Korang bila lagi ? ^.^

Sabtu, 19 November 2011

I'm Not Perfect :)



Assalamualaikum :)

Err ? What ? Hmm . Abaikan gambar-gambar kat atas tu . Okay sayang ? Good .
Hey ! Hey ! Perlu ke kita pura-pura sempurna untuk nampak SEMPURNA depan orang lain ?
Semestinya tak kan ? Okay-okay , bukan nak citer apa lah kan . Tapi , kenapa ehh ? Dalam dunia nie dah makin susah nak jumpa orang yang betul-betul ikhlas , jujur and most important tak hipokrit . Okay fine , aku bukan lah nak bajet cool , perfect or what so ever kan . Tapi kadang-kadang tu aku menyampah sangat sebab ada dikalangan orang sekeliling aku nie pura-pura baik dengan aku , caring lah sangat dekat aku , bajet nak sokong aku padahal bila belakang kita . Ya Allah ! Hampeh ! Dia lah jin , dia lah setan , dia lah iblis . Hmm . Memang ada kan golongan-golongan orang yang macam nie .So tak kisah lah kan . Tapi , apa motif dia PURA-PURA baik , caring and what so ever kalau dia dah benci bin menyampah dah dekat kita ? Aku nie bukan lah Dato' Siti yang kau boleh tumpang famous . I'm not perfect and I'm trying to be perfect in fact nobody's perfect . Tak salahkan ? In case ... Hmm . Kalau betul laa apa yang aku sangka kan nie , just go on with it . Aku nak tengok sama ada kau nie betul-betul orang ke atau binatang yang sanggup tikam belakang kawan sendiri . Okay sayang ? Andailah engkau baca aku punya entry nie , kalaulah engkau terasa lah kan . Renung-renungkanlah dan pandai-pandailah kau berubah ehh ? Kbaii :)

Jumaat, 18 November 2011

PLEASE APPRECIATE IT :)




Assalamualaikum :)

Hmm . Seronok kan kalau kita menyayangi dan rasa disayangi . Even kita buruk mana sekalipun orang tu tetap terima kita . Banyak mana kesalahan yang kita buat , dia mesti maafkan kita . Dia tahu manusia tidak akan pernah lari dari membuat kesilapan . Even kesalahan yang kita buat tu , kalau itu yang terjadi dekat kita hati kita mesti sakit hanya DIA je yang mengetahui . Terima kasih kalau awak sayangkan saya . Saya tahu , ego saya tinggi . Saya tak layak pon nak bersama awak . Tapi awak tak kisah semua tu . Apa yang orang akan cakap , kata , awak biarkan je . Saya tak boleh nak sayang dekat awak macammana awak sayangkan saya . Sebab saya tak layak untuk disayangi oleh orang yang macam awak . Tapi saya nak awak tahu , walau apa pun yang terjadi saya tak akan pernah lupakan awak . Mana mungkinkan orang sebaik awak nie saya boleh lupakan ? Maafkan saya kalau saya tak sesempurna yang lain . Malam tu happy sangat bila saya dengan awak . Awak lain dari sebelum nie . Saya harap sangat masa bergerak dengan perlahan supaya saya sentiasa berada disisi awak . Tapi mustahil la kan sayang ? Malam yang indah tu berlalu jugak . Malam yang disaksikan bulan dan bintang-bintang yang sentiasa kita nantikan bila tibanya sang malam . Esoknya saya lalui hari-hari seperti biasa . Saya tunggu awak . Tapi awak takde jugak . Tapi takpe . Esok masih ada . Esoknya tu pulak saya tunggu awak lagi . Hmm . Sama jugak . Awak tak muncul-muncul . Takpelah awak . Awak busykan ? Saya tak kisah lah awak . Macamtu lah jugak dengan hari yang seterusnya sehingga sekarang dihiasi yang dengan detik-detik waktu yang bergerak mengikut putaran . Tidak berhenti . Awak ? Maafkan saya . Maafkan saya kerana selalu bersikap ego dekat awak . Hmm . Perempuan , biasa lah kan . Susah nak mengalah . Degil :) Hati keras :) Terima kasih awak sebab beri peluang untuk saya merasai kasih sayang dari awak . Terima kasih sangat-sangat :)

Selasa, 25 Oktober 2011

DuaLimaSepuluhDuaRibuSebelas






















Let bygone be bygone Dear ,
Hari nie jumpa Syamil Si Handsome and Amzar Si comel ^.^



Isnin, 24 Oktober 2011

Mintak Maap :P




Maafkan aku , 
Sebab aku tak mampu nak tunaikan seperti apa yang kau harapkan .
Aku dah cuba , dengan sedaya upaya yang aku mampu .
Tapi aku tetap macam nie , maafkan aku .
Aku tak boleh buat seperti yang inginkan .
Tapi kau jangan salah sangka terhadap aku .
Aku . . . hermm pegi mampuslah kau .


________________________________________________________


Sorry merepek XD

Ahad, 23 Oktober 2011

Saya Tak Kisah Awak :'>


Saya ingat lagi pertama kali waktu kita berjumpa
Awak pemalu sangat , sebab tu awak pendiam
Awak tak ade sorang pun kawan , awak kata sayalah kawan pertama awak dekat kolej tu
Saya sebagai lelaki akan lindungi perempuan yang lemah macam awak
Jadi awak tak perlu risau lagi

Bila awak pergi mana-mana , saya mesti ikut awak
Saya risau tentang keselamatan awak dekat kolej tu
Pernah satu hari awak tak siap assignment yang pensyarah kasi kat awak minggu lepas
Saya kata kat awak jangan risau
Awak ambik assignment saya dan pergi hantar dekat pensyarah awak
Awak tak perlu risau pasal saya
Lepastu awak senyum
Saya suka tengok senyuman awak
Tiap-tiap hari mesti saya akan tercari-cari lesung pipit manis awak tu
Ia buat hari-hari yang saya lalui lebih bermakna

Ada satu hari tu
Pensyarah kasi assignment lagi , tapi kali nie berpasangan
Masa tu awak tak de pasangan pun , semua dah ada pasangan masing-masing
Saya datang dekat awak
Awak jangan risau , sebab saya sudi jadi pasangan awak
Lepastu awak senyum
Hati saya tenang

Petang tu saya ajak awak jalan-jalan
Walaupun dah banyak kali kita keluar bersama
Awak tak pernah tolak
Tapi saya tak pernah rasa jemu pun
Saya sanggup luangkan masa rehat saya semata-mata untuk bersama awak

Beberapa bulan lepastu
Awak dah ada ramai kawan
Lelaki dan perempuan
Saya tak kisah awak ada ramai kawan
Asalkan awak bahagia kerana itu yang terbaik bagi saya

Masa cuti semester tu
Saya ajak awak keluar
Tapi kali nie berbeza
Awak tolak
Sebab awak dah janji dengan kawan-kawan awak yang lain keluar sama-sama
Saya senyum je walaupun dalam hati saya terkilan
Saya nie bukan kawan awak ke

Makin lama makin jarang saya bersama awak
Awak selalu dengan kawan-kawan awak
Tapi perasaan yang saya simpan terhadap awak tak pernah berubah
Saya buat keputusan untuk luahkan perasaan saya terhadap awak
Pada malam birthday awak hujung minggu nie
Saya janji

Hujung minggu tu saya bangun awal dari yang biasa
Dari pagi sampai kepetang saya siapkan segala-galanya untuk malam istimewa awak
Segala-galanya dah diatur 
Saya harap ia akan berjalan seperti yang dirancangkan

Malam tu saya call awak
Saya suruh awak datang 
Tapi
Awak kata awak tak boleh
Sebab awak sekarang tengah celebrate birthday dengan kawan-kawan awak dekat rumah awak
Lepastu awak terus off phone awak
Saya terkedu
Kenapa awak buat macam nie dekat saya
Sampai hati awak tak jemput saya pun
Tapi saya tak kisah 
Saya tak kisah awak

Sejak dari hari tu
Setiap kali saya nak jumpa awak
Awak mesti elakkan diri awak
Setiap kali terserempak dengan awak
Awak mesti beri alasan yang awk busy
Saya tak tahu bila masa yang sesuai untuk luahkan perasaan saya dekat awak
Tapi tak pe 
Saya tak kisah pun 

Hari tu saya nampak awak jalan dengan seorang lelaki nie
Bolehla tahan
Kawan-kawan saya cakap lelaki tu teman istimewa awak
Hati saya sakit awak
Sakit sangat

Saya sedih awak
Sejak pertama kali kita jumpa
Perasaan istimewa saya terhadap awak dah wujud
Awak tak terfikir ke
Saya sanggup korbankan apa saja untuk awak
Sebab ape
Sebab saya sayangkan awak
Terlalu sayangkan awak
Tapi semua tu dah berlalu
Dah terlambat untuk saya bertindak awak

Saya ambil keputusan untuk keluar dari kolej tu
Saya tak bagitahu sesiapun kecuali kawan-kawan terdekat saya
Buat apa saya duduk dekat kolej tu lagi kalau ia hanya membawa kenangan pahit je
Saya pergi awak
Saya tahu awak tak kisah 

Sekarang saya dah ada kehidupan baru
Walaupun saya dah lama tak dengar khabar awak
Tapi saya tak berhenti berdoa tentang kebahagiaan awak
Saya hanya nak tengok awak bahagia
Sampai bila-bila pun saya tak akan berhenti sayangkan awak
Tak pernah sekali pun
Awak . . .






Sabtu, 22 Oktober 2011

Kisah Kami . . .

Awak terima kasih untuk segala-galanya saya ucapkan
Awak sabar je dengan semua kerenah saya
Awak tak kisah saya gedik
Awak tak kisah saya mengada-ngada
Awak tak kisah saya manja

Awak terima kasih untuk segala-galanya
Awak tak pernah lupa untuk nasihatkan saya
Awak tak pernah lupa untuk tegur saya
Awak tak pernah lupa untuk ingatkan saya
Tentang semua kesalahan yang saya lakukan

Saya ingat lagi masa kita sama-sama jalan-jalan dekat shoping mall
Masa tu saya suruh awak tunggu saya sebab saya nak pergi toilet perempuan
Masa saya on the way nak balek semula kat awak
Saya terharu tengok awak
Awak tengah tolong angkat barang nenek tua yang terjatuh
Padahal nenek tu baru je marah awak tadi sebab awak terlanggar tongkat dia
Nenek tu siap nasihat kat awak jangan bawak anak dara orang keluar sesuka hati
Awak siap cakap terima kasih dekat dia
Saya terharu
Saya tak sangka dalam hidup saya akan datangnya orang macam awak

Awak terima kasih untuk segala-galanya
Kerana awak sudi bersama saya
Masa saya suka dan duka

Awak tak kisah kalau saya call awak tengah-tengah malam
Sedang awak nyenyak tidur
Semata-mata untuk cerita dekat awak pasal mimpi ngeri saya
Lepas tu awak bebel dekat saya sebab saya tak ikut cakap awak
Yelaa saya lupa nak basuh kaki sebelum masuk tidur
Awak saya tak sengaja

Awak terima kasih awak
Awak tak kisah pon apa yang saya buat dekat awak
Saya tahu yang awak banyak terasa dengan saya
Saya nie lurus
Saya nie tak de perasaan
Tapi awak masih terima saya
Masih sayang saya
Untunglah ada orang sayang

Awak ...
Walaupun tiap-tiap hari saya sakitkan hati awak
Saya nak awak tahu
Satu perkara je yang perlu awak tahu pasal saya dan awak
Saya tak pernah lupa untuk ingatkan diri saya sendiri tiap-tiap hari yang
SAYA SAYANG AWAK <3

Ahad, 9 Oktober 2011

Dear My Hearts :)

If we want something that sincerely from someone heart  do not force the other hearts . Let it calm and think the right decision what should it be . Don't judge a book by it's cover . Never misjudge it . Stay strong and if we succes to be calm , i'm sure we get a good rest that will make us smile ever after . 

Ahad, 2 Oktober 2011

HENTIKAN MEMBACA KEPADA YANG LEMAH SEMANGAT

Sebuah kisah benar yg terjadi dan tak dpt dilupakan oleh penulis sepanjang hidupnya!
Pesanannya, Hati2lah bila masok ka tandas dan pandang sekeliling dan baca doa masuk tandas supaya anda tidak mengalami apa yg beliau alami.

Malam itu, malam Jumaat. Kebanyakkan anggota polis dan penyiasat-penyiasat semua dah balik ke rumah, ada yang keluar makan, ada pulak yang sedang melakukan rondaan atau serbuan di tempat-tempat yang hangat disarangkan jenayah.

Aku baru jer balik dari rumah mayat SGH utk mengenal pasti satu mayat yg menurut doktor rumah mayat, adalah Lim Ah Bee, seorang pemandu teksi, yang dilaporkan hilang 7 hari lepas. Memang betul tu lah dia, menurut gambar-gambar yang diberikan oleh ahli keluarganya, yg melaporkan kehilangan Ah Bee kelmarin. Badanku berlengas peluh dan bau busuk dari bilik mayat. Setibanya dipejabat, aku mencapai tuala dan sabun, menukar kasut, dan menuju ke arah bilik mandi. Jam di dinding menunjukkan pukul 12:20 malam. "Apa lah nasibku ini," aku mengeluh...

Baru semalam shif pagi, dan hari ini hari cuti aku. Tapi terpaksa bekerja juga. Sgt Hilal terpaksa mengambil cuti tergempar kerana bapanya sakit teruk. Takpelah hari ni hari dia. Besok mungkin hari ku pulak.

Sampai jer di bilik air, aku terus menuju ke kamar mandi. Seluruh bilik air tu kosong, sebab hanya 3 orang jer yg bertugas malam tu. Kedua-dua rakan sekerja yg bertugas keluar menghadiri kes. Aku pun melucutkan pakaianku, terus membuka air panas dan membiarkan air itu menbasahi seluruh rambut dan badanku...

Tiba-tiba, terdengar bunyi yang aneh, "Pssssttttt. "

Mula mula, aku fikir salah seorang dari kedua rakanku itu dah balik ke stesyen dan ada di kamar mandi.

Aku pun menjerit "Bala, kau ke tu ?" tapi tak ada jawapan.

Aku pun sambung menggosok gosok sabun ke seluruh badanku. Kurang dari 3 minit kemudian, bunyi tu ada lagi " Psssssssttttt" . Tetapi kini, diikuti dengan bau wangi, seperti bunga mawar. Dentuman hatiku terus pantas, dan perasaan takut menyelubungi ku. Aku pun bergegas mengosokan sabun yang masih ada di tubuhku, ambil tuala dan mengelap seluruh tubuh. Setelah menyarung seluar, aku mencapai baju dan terus membuka pintu.

Tiba-tiba, didepan muka ku, bunyi itu datang lagi, kini lebih kuat "PSSSSTTTTTT" ............ diiringi bau wangi yg menusuk hidungku...

Aku terpaku, tidak bergerak seketika... Lepas tu barulah aku pandang ke atas.....


***PERHATIAN! !!
Pada sesiapa yg lemah semangat, harap hentikan membaca sampai disini jer, kerana kejadian ini memang benar2 berlaku.



Lalu aku tertawa sendiri...
"Cilaka punya perfume dispenser" buat suspend jerrrrrrrr



                                                                -sharing is caring right ?-

Jumaat, 16 September 2011

LOVE STORIES UNTUK AWAK

Boy : Hurm . . . . awak ? 


Girl : Yaa ? ^.^

Boy : Awak suka saya kan ?

Girl : Eh ! Mana boleh kasi tahu ^,^

Boy : Kenapa kita tak boleh bercinta je . . .

Girl : Sebab , awak pun dah tahu kan yang kita dah berjanji dengan keluarga masing-masing untuk tidak        bercinta semasa belajar =)

Boy : Tapi . . . kenapa perasaan sayang ini ada ? Kenapa Tuhan nak bagi perasaan ni kalau Dia tahu yang kita tak boleh bercinta ?

Girl : Awak . . . awak tahu tak kenapa ramai pasangan couple tak tahan lama ?

Boy : Sebab . . . diorang bosan dengan pasangan masing-masing lah .

Girl : Hihi . Bukan lah awak .Sebenarnya perasaan yang Allah bagi tu dah ditarik balik . Masa bercinta , ramai yang pegang tangan . Ramai yang buat dosa . Jadi , Allah tengok hambanya buat perkara yang bukan-bukan semasa bercinta . Sebab tu lah Dia tarik balik perasaan cinta tu =)

Boy : . . .

Girl : Selepas awak dapat approval dari family saya , mungkin awak boleh ber-in-relationship dengan saya . Mesti lebih berkat kan ? =)

Boy : . . .

Girl : ^,^

Boy : ^,^

Girl : ^,^

Sabtu, 3 September 2011

KORANG TAHU APA ITU HOMESICK ?

Assalamualaikum =)



Haha . Title macam hape jea enn ? Nevermind . Actually 'homesick' nie seseorang yang rindukan suasana rumah . HOME + SICK = XD . Korang pernah tak alami 'homesick' nie ? Mesti lah kann . Aku pun pernah alami jugak . So , dont worry . Adil la kan ? 

Okay bagaimana homesick berlaku ? 
Homesick berlaku time korang dalam peringkat penyesuaian diri dalam suatu suasana atau keadaan yang baru dengan kawan2 baru , persekitaran yang baru especially asrama dan semuanya baru lah kann . Tapi , hehe  . . . homesick nie just berlaku dekat sesiapa sahaja terutama 'girls' *boys pon same ekk* yang agak agak manja lahh . *wink wink*

Tanda-tanda korang homesick .

   Hilang selera makan .
   Berasa sedih dan murung .
   Korang jadi hilang punca dan tak tentu arah .
  ღ Tidak boleh sesuaikan diri dengan rutin yang baru .
   Rasa ingin pulang ke rumah sebaik sahaja sampai di asrama . 
   Rasa tak nak balik asrama bila balik ke rumah . 
   Menangis tanpa sebab . 
   Suka tidur lena .
   Bosan dengan kawan2 baru .

Cara atasi homesick .

    ツ  Hiaskan meja bacaan korang atau tepi katil asrama korang dengan gambar family tercintan .
   ツ   Bawa barang2 kesayangan korang macam teddy bear , bantal busuk dekat asrama or something like  diary untuk luahkan perasaan korang .                 
    ツ  Ringan mulut untuk sembang2 dengan kawan korang so korang akan cepat lupakan homesick korang tu 
   ツ   Busy2 kan lah diri korang tuu dengan aktiviti dekat sekolah okay . 
   ツ   Berfikiran terbuka dan anggap jea perpisahan korang nie satu pengorbanan yang korang lakukan demi
     sebuah kejayaan . 
   ツ   Carik kawan baik and enjoy life korang dekat asrama . Okay si manja ?

Tanda-tanda korang dah berjaya mengatasi homesick .

     Korang tak manja lagi .
     Korang dah pandai bawak kereta . Ehh ! Dah pandai bawak diri . . .
     Pandai berdikari dan beli kari dengan sendiri .
     Tidur ikut masa dan dapat bangun dengan sendiri .
     Korang dah ada ramai kawan .
     Korang bersemangat untuk pulang ke asrama setelah bercuti panjang .


Okay budak2 manja sekalian ? jangan risau dah lepas nie okay . Just enjoy your beatiful life . 


Jumaat, 2 September 2011

KENAPA LELAKI SURUH GF TUTUP AURAT PADAHAL . . .

Assalamualaikum .

Today , as usual aku nak share something dengan korang(s) .
Aku dapat cerita nie dari emel MR/MRS secret mana ntah . HEHE . Let's see *rolling eyes*

So, here's the story. I had a boyfriend, we were together for almost three years and we eventually broke up, last year. Itu pun sebab ada third party and my ex is a jerk anyway. Biasa la lelaki kan pandai berlakon. (Ouch!)

Kitorang belajar dekat US masa mula-mula kenal and became official and then he decided untuk quit medicine dekat US, and continue dekat Malaysia. He convinced me to go back with him, so I did. -.-" So, kitorang sambung dekat UM, took the same course, same class, same everything. First year and second year, semua okay, happy, fireworks, bahagia. Semua lah. 


Then masa early part 4, ada one extender, girl masuk kelas kitorang. Pretty, blonde malay girl. Memang HOT. Then, i noticed few differences dekat my ex-boyfriend. Dia selalu penat, mengantuk, pastu selalu tertidur dalam kelas. BUT, he never neglected me, setiap hari study sama-sama, lunch, dinner sama-sama. Emotionally, he didn't change. We were still happy, all lovey dovey. So one day, i ternampak marks dekat his neck, macam lovebite so asked him, kenapa macam ada lovebite dekat tengkuk dia, and dia jawab "Kena gigit serangga" so i believed him. (Rupanya serangga tu rambut blonde)

Then comes Ramadhan few weeks later, hati I macam rasa lain eventhough he didn't change a bit. I felt different like something is wrong with my ex. One day, tiba-tiba dia bagi gift and I can see the guilt from his face but I don't know why. Strange. So, i prayed and mintak Allah tunjukkan apa yang I tak nampak selama ni. and guess what, during the second week of Ramadhan, dia kantoi.

As usual we went to berbuka and straight to Masjid for Tarawikh together, but suddenly he became sooo quiet; muka dia macam sedih, bersalah pun ada, serabutt sangat padahal baru je lepas solat. I dah pelik. Then he sent me back to my hostel, and then my roommates tell me everything.

My ex-boyfriend dah keluar dengan that blonde girl for almost a month. Dia selalu penat and ngantuk masa dalam kelas sebab dia kena spend time with both girls. Lepas dia hantar I balik, dia pick up that girl. Vice versa. siang dengan I, malam dengan that girl. Me and her duduk sama-sama hostel. Just Imagine. That guy got some balls to do that.


Semua orang in my class pun dah tau except me. I was devastated, bayangkan semua orang in my class have to keep it from me for almost a month sebab dorang tak sampai hati nak cerita dekat i. I was crushed, but i felt relieved somehow. Macam Allah answered my prayer, Subhanallah. So, i texted him and tell him that i want to end our relationship and as expected, he agrees with everything. He said sorry, but I don't think he mean it. And the lovebite i saw, it was her, my classmate.

And it ended right there, I tak pernah confront perempuan tu, I didn't talk to my ex-boyfriend after that because I just feel like it's not worth it, not worth fighting and now, I'm so glad i did that, I did nothing.


So ,




  • Kenapa ada sesetengah lelaki, yang taknak bagi tau girlfriend dia the truth yang dia dah bosan, fed up, muak dengan girlfriend dia and he wants to move on with someone else?

  • What can i do to banish him completely from my mind?

  • How is it possible that someone yang Solat penuh lima waktu, do such things as check in into hotel, ringan-ringan, geli-geli dan bermacam2 lagi?

  • Why lelaki, suka suruh girlfriend dia tutup aurat, pakai sopan-sopan, tapi dia pergi menggatal dengan awek yang free hair, seksi?



  •                                                                              Aku turut bersimpati dekat you girl . Haih . . .


    So , okay first . Bila aku baca jea emel nie aku cuba bayangkan kalau aku lah ada dekat posisi girl tuu . PERGHH ! Tak sanggup kot . Boleh gila sebab memang really really tak sangka gaban ahh boy tuhh sanggup buat dekat girl tuu . Hey boy ! Almost three years korang bersama okay ? And girl tuu sanggup ikut you balik Malaysia amik course sama , kelas sama and everything sama . Hey dude ! Just tell her yang kau to dah fed up dengan gf kau . Dah lah kau fed up dengan girl tuu . Tak nak kasi tahu pulak tuu . Then , buat silly things belakang dia . See , dah kantoii kan dah tak boleh buat apa . Aku tabik ahh dengan girl tuu sebab tak bunuh jee boy nii .


    Secondly ,if aku ada dekat position you girl . Mesti perasaan aku hancur lebur macam volcano tunggu masa nak tumpahkan lava nya . Me too . I dont know how to banish him completely from my mind . IDIOT BOY !


    Third , girl . . . tak semestinya somebody yang solat lima waktu tak kan buat benda2 macam nie . That shows iman boy tu tak kuat . Maybe boy tu just buat amalan wajib tuu , tapi sebaliknyaa emm emm . . . maybe lah . hmmm~


    Lastly , boy suruh gf dia tutup aurat but boy tu sendiri yang menggatal dengan perempuan lain , perempuan seksi you know  . Janganlah ajar gf you tu benda baik sedangkan you sendiri boy bukan nya baik sangat pon ! Maybe *wondering*
    AND you betina ! HUH ! Kau dah tau yang boy tu dah ada gf , and dorang dh together gether almost three years , kau ada hak untuk tidak ikut cakap boy tuu . Lain laa kalau kau nie memang jenisyang desperate sangat and tak tau malu serta tak ada maruah diri .


     

    Copyright © 2011 Reserved to Make your dreams to reality
    Design by Mr.Sepet